Martti Lintunen: Pikku norsun uimaretki

Pikku norsun uimaretki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pieni norsunpoikanen pääsee ensimmäisen kerran uimaan! Innoissaan se kahlaa liian syvälle ja joutuu vaaraan. Mutta onneksi emo on lähellä ja auttaa pikkuisen turvaan. Pikku norsun uimaretki on sopivasti jännittävä kuvakirja mahtavien intiannorsujen elintavoista. Pikkulapsille suunnatun päätarinan lisäksi kirjasta löytyy pieni tieto-osuus norsuista yleensä sekä niiden suojelusta.

Nyt on nimittäin kuvitus kohdallaan. Martti Lintunen on käynyt valokuvaamassa tarinansa ainekset paikan päällä Sri Lankassa norsujen orpokodissa. Muutamat täydentävät kuvat ovat Nepalista ja Zimbabwesta. Ammattikuvaajan kokemus näkyy työn laaatuna: niin lähikuvat kuin yleiskuvatkin norsuista ovat oivaltavia, kiinnostavia ja tarkkoja.

Vuoden lehtikuvaajanakin palkitun valokuvaaja Martti Lintusen tuotanto kattaa omien tietoteosten lisäksi suuren määrän kuvituksia muiden kirjoittajien teoksiin. Pikku norsun uimaretken lisäksi hän on tarinoinut muutamia muitakin lastenkirjoja eläinten poikasista.

Ainakin 3-vuotiaaseen kohderyhmään Pikku norsun uimaretki teki vaikutuksen omien uimahalliseikkailujen jälkeen. Suosittelen perheen yhteisiin hetkiin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...