Mira Mallius: Pikku tirriäinen

Pikku tirriäinen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kikatus
kutkutus,
nauruposken kutitus.
Hyp hyp hypytys,
pikkuvarpaan rypytys.

Se, että vauvat ja pienet lapset pitävät erilaisesta loruttelusta ja laulelusta lienee kiistämätön, kulttuurista riippumaton tosiasia. Kun loruihin ja lauluihin lisätään sopivasti hellää kosketusta, on nautinto likipitäen taattu. Itse muistan, kuinka aikoinaan jopa vatsavaivainen vauvamme rauhoittui tietyistä lauluista ja loruista, kun ne yhdistettiin oikeanlaisiin liikkeisiin. Toisaalta hieman myöhemmin käsittelimme voimakasta uhmaikää juuri laulun ja läheisyyden keinoin. Tuo tuotti tulosta niin ikään.

Pikku tirriäinen on pieni ja suloinen lorukirja aikuisen ja lapsen yhteisiin hetkiin. Sen seitsemän pikkuruista runoa ovat jokainen helposti muokattavissa hellittelyleikeiksi. Toisaalta sen pieni koko ja ihastuttava värikäs kuvitus tekevät siitä sopivan myös pienen lapsen itsenäisiin lukuhetkiin.

Vaikka teoksen varsinainen kohderyhmä ovatkin vauvaperheet, tykkäsivät siitä vielä kaksi- ja neljävuotiaatkin lapset, joiden kanssa sitä kokeilin.

Oivallinen esimerkiksi kastelahjaksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...