Mira Mallius: Pikku tirriäinen

Pikku tirriäinen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kikatus
kutkutus,
nauruposken kutitus.
Hyp hyp hypytys,
pikkuvarpaan rypytys.

Se, että vauvat ja pienet lapset pitävät erilaisesta loruttelusta ja laulelusta lienee kiistämätön, kulttuurista riippumaton tosiasia. Kun loruihin ja lauluihin lisätään sopivasti hellää kosketusta, on nautinto likipitäen taattu. Itse muistan, kuinka aikoinaan jopa vatsavaivainen vauvamme rauhoittui tietyistä lauluista ja loruista, kun ne yhdistettiin oikeanlaisiin liikkeisiin. Toisaalta hieman myöhemmin käsittelimme voimakasta uhmaikää juuri laulun ja läheisyyden keinoin. Tuo tuotti tulosta niin ikään.

Pikku tirriäinen on pieni ja suloinen lorukirja aikuisen ja lapsen yhteisiin hetkiin. Sen seitsemän pikkuruista runoa ovat jokainen helposti muokattavissa hellittelyleikeiksi. Toisaalta sen pieni koko ja ihastuttava värikäs kuvitus tekevät siitä sopivan myös pienen lapsen itsenäisiin lukuhetkiin.

Vaikka teoksen varsinainen kohderyhmä ovatkin vauvaperheet, tykkäsivät siitä vielä kaksi- ja neljävuotiaatkin lapset, joiden kanssa sitä kokeilin.

Oivallinen esimerkiksi kastelahjaksi.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...