Joann Sfar: Pikku vampyyri menee kouluun

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sarjakuva kertoo Pikku vampyyrista, joka haluaa mennä kouluun. Hän menee yöllä ihmislapsille tarkoitettuun kouluun. Sitten hän tutustuu siihen ihmispoikaan, jonka pulpetissa hän istuu öisin. Sarjakuvassa on mukana monipuolinen galleria erilaisia outoja otuksia: kummituksia, hirviöitä ja ties mitä. Piirrostyyli ei ole mikään siloiteltu, vaan vampyyrimaailmaan sopivan rosoinen. Kuvat ovat tarkasti piirrettyjä ja yksityskohtaisia. Värimaailma on tumma ja synkkä. Pikaisella vilkaisulla tätä voisi luulla kuvituksen perusteella pelottavammaksi tarinaksi kuin mitä se oikeasti on.

Vampyyrit tuntuvat olevan edelleen kovasti suosiossa, vaikka aihe onkin osittain aika loppuun kaluttu vuosien varrella. Sarjakuvia ei kuitenkaan ole samalla teemalla tehty niin paljoa kuin kirjoja, niin sikäli tämä on hyvää vaihtelua. Ensisijaisesti Pikku vampyyri on taidettu suunnata lapsille, mutta mikään ei tosiaan estä aikuisiakin lukemasta samaa teosta. Tämä sopii luettavaksi myös alakouluikäisille, tarina ei taida olla liian jännittävä.

Ihmettelen, että miksei tätä sarjaa ole suomennettu kuin vain tämä yksi osa. Alkuperäiskielellä ranskaksi näitä on useampi ja englanniksikin on käännetty useampi kuin yksi. Lisäksi on olemassa samalta tekijältä Iso vampyyri -sarja, johon olisi myös kiva tutustua. Nimestään huolimatta näillä sarjakuvilla ei mitään tekemistä Pikku vampyyri -kirjojen kanssa. Myös kirjoissa on teemana ihmislapsen ja vampyyrin ystävyys, mutta hahmogalleria ja tarinat ovat erilaisia.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...