Debi Gliori: Pikkupöllön uusi ystävä

Pikkupöllön uusi ystävä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Debi Gliorin ja Alison Brownin Pikkupöllö-lastenkirjasarja käsittelee lap­suuden aiheita yleensä vastentahtoisen Pikkupöllön kautta. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt suomeksi neljä muutakin osaa. Tämänkertainen käsittelee nimensä mukaisesti ystävystymistä.

Pikkupöllö on syvällä leikissään pehmoeläimensä kanssa. Sitten paikalle tulee hänen äitinsä, ja hänellä on mukanaan tuntematon Pörröhäntä. Siitä Pikku­pöllö ei pidä. Hänen leikkinsä ovat kesken ja Pörröhäntä puhuukin taukoa­matta. Onneksi Pikkupöllön äiti osaa ohjata lapset yhteiseen tekemiseen. Yhdessä he kohtaavat pienimuotoisia seikkailuja ja Pikkupöllökin oppii että toisen seurassa on hauskaa, vaikka tämä puhuisikin taukoamatta ja söisi kaikki herkut.

Kirjan aihepiirinä ystävyys on hyvä ja sitä on käsitelty vähän erilaisesta näkö­kulmasta kuin tavallisesti. Yleensä kun aina lapset esitetään ottavan uudet henkilöt innolla kavereikseen. Tämä on hyvä huomio, vaikka luokin Pikku­pöllöstä vähän keljun kuvan.

Kuvitus on herttaista ja rauhallista. Niin Pikkupöllö kuin Pörröhäntäkin ovat lapsen huomion vangitsevia hahmoja ja ylikarrikoitu Pörröhäntä varsinkin on hyvin hauska näytellä lukiessa. Kirja toimii iltasatuna, vaikka siinä esiintyykin pelottava lakanakummitus.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...