Alison Brown ja Debi Gliori: Pikkupöllön iltakylpy

Pikkupöllön iltakylpy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pikkupöllö ja siili ovat keskellä mitä parhainta leikkihetkeä, kun äitipöllö yllättää parivaljakon. On pikkupöllön iltakylvyn aika. Ei, ei, ei ja EI! Pikkupöllöllä ei ole aikaa juuri nyt, on vartioitava siilin linnaa. Onneksi äitipöllö on ennakoinut tilanteen ja tuonut mukanaan lohikäärmeen, joka voi toimia linnanvartijana pikkupöllön kylvyn ajan. Hyvä, päästään sisälle ja kylpyammeen ääreen. Mutta eivätpä asiat sujukaan ihan helposti. Kylpylelut ovat kadonneet vaahtoon, saippuan meno silmiin pelottaa ja kaiken kaikkiaan kylpy tuntuu pikkupöllöstä tylsältä ajatukselta. Nokkela äitipöllö kuitenkin keksii jokaiseen ongelmaan ratkaisun ja eipä aikaakaan, kun pikkupöllö jo molskahtaa kuohuvaan kuplavuoreen näkymätöntä jättipingviiniä etsimään. Ja sitten kylvyssä olisikin kiva olla vaikka koko yö.

Tartuin tähän kirjaan lähinnä siitä syystä, että meillä asuu kaksivuotias kylpemisen totaalivastustaja, joka ei kuralätäköitä lukuun ottamatta kastele itseään vapaaehtoisesti. Jonkin verran olemme tätä lueskelleet – tuloksetta. Uskon kuitenkin, että jokainen lapselle vaikeasta aiheesta luettu kirja on omalla tapaansa hyödyksi, eikä ainakaan pahenna tilannetta. Ja tätä on joka tapauksessa toivottu myös uudelleenluettavaksi.

Kirjan takakannesta vilkaistuna Pikkupöllö-kirjat näyttäisivät yleisesti ottaen käsittelevän aiheita, jotka lapsiperheissä monesti koetaan hankaliksi tai jännittäviksi: nukkumaanmeno, päiväkodin aloitus ja uusi pikkusisarus. Jos jokin mainituista askarruttaa, uskallan tämän kylpykirjan perusteella suositella kurkistamaan. Sillä kuten sanottua, kaikki esimerkit ovat varmasti näissä tilanteissa tervetulleita.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...