Ian Rankin: Pimeän sylissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjavinkkien Rikoksen ABC -sarjan R-kirjaimen kohdalta löytyy Ison-Britannian suosituimpiin rikoskirjailijoihin kuuluvan Ian Rankinin Pimeän sylissä. Rankinin luoma edinburghilainen komisario John Rebus on tuttu paitsi lukuisista romaaneista myös samannimisestä TV-sarjasta, joka on nähty Suomessakin. Rebus on kokenut rikostutkija, jonka kuvia kumartelematon omapäinen luonne johtaa hänet jatkuvasti ongelmiin esimiestensä kanssa. Rebus on kuitenkin erinomainen rikostutkija, minkä Edinburghin konnat joutuvat jälleen kerran tunnustamaan.

Pimeän sylissä sijoittuu vuosiin ennen vuosituhannen vaihdetta. Skotlanti oli juuri saamassa omaa parlamenttia ja rakennus- ja restaurointityöt uusissa hallintokortteleissa kävivät kuumimmillaan. Kuuma oli myös ehdokasasettelu ensimmäisiä parlamenttivaaleja varten. Lähes samaan aikaan paljastuu kolme erilaista kuolemantapausta: parlamenttirakennuksen kellarista löytyy parikymmentä vuotta seinän sisään muurattuna ollut mies, yksi parlamenttiehdokkaaksi nimetty tunnetun suvun jäsen murhataan ja vielä ällistyttävän varakkaaksi paljastuva koditon mies tekee itsemurhan. Rebus kokoaa tutkimustiiminsä ja vähitellen — niin yllättävää kuin se onkin — näiden kaikkien kolmen tapauksen yhteydet alkavat paljastua. Rebus joutuu astumaan vielä monille vaikutusvaltaisille varpaille ennen kaikkien kiemuroiden aukeamista.

Pimeän sylissä on taitavasti rakennettu jännäri. Mielikuvitukselliset paljastukset johtavat vuosikymmeniä jatkuneen järjestäytyneen rikollisuuden, korruption ja kiinteistökeinottelun jäljille. Irralliselta tuntuneet sivujuonen kappaleetkin asettuvat vähitellen kertomuksen pääuomaan, ja lopputuloksena on viihdyttävä dekkari, jossa jännitys säilyy aivan viimeisille sivuille asti. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...