Stephen Baxter ja Terry Pratchett: Pitkä maa

Pitkä maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kiekkomaailma -kirjoistaan tunnettu Terry Pratchett kokeilee uusimmassa käännetyssä kirjassaan Pitkä maa uusia uria. Hän on lyöttäytynyt yhteen pitkän linjan sci-fi kirjoittajan Stephen Baxterin kanssa luodakseen kirjan, joka eroaa paljon Pratchettin tavanomaisista komediakirjoista.

Pitkä maa on jossain mielessä outo opus. Sen juonen lähtökohtana on vaihtoehtoisten maailmojen löytyminen. Näistä maailmoista osa on täysin asumattomia ja aiheuttavat ylikansoitetuilta alueilta suuren väestöryntäyksen, jota voi verrata Amerikan asuttamiseen.

Osa ihmisistä omaa luonnonlahjan matkustamiseen, he kykenevät siirtymään maailmasta toiseen ilman teknologian apua. Yksi tällainen henkilö on Joshua, joka nousee kirjan henkilöistä kenties päähenkilöksi. Joshuan matkustukset maailmasta toiseen esittelevät muita kysymyksiä.

Muut ihmiset tarvitsevat siirtymiseen teknologiaa ja osa ei syystä tai toisesta onnistu vaihtamaan maailmaa, vaikka niin tahtoisi. Tämä avaakin kirjan ytimen: mitä tapahtuisi maailmallemme, mikäli moinen olisi mahdollista? Pratchett ja Baxter käsittelevät asiaa yhteiskunnan, politiikan ja perhe-elämän näkökulmista. Tämä mielikuvitusleikki onkin paras osa kirjasta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kommentti

  1. Tästä kuulinkin jo jossain, ja meni heti listalle. Molempia kirjailijoita on tullut luettua, joten eiköhän tuloskin ole hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...