Hugleikur Dagsson: Popular Hits

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomessa suursuosion räävittömillä tikku-ukkosarjakuvillaan saavuttanut islantilainen Hugleikur Dagsson iskee nyt kyntensä pop-musiikin maailmaan. Hugleikur on antanut mielikuvituksensa liihotella melko vapaasti tuttujen hittikappaleiden nimien ja tekstikatkelmien ympärillä. I Saw Her Standing There ja Come Together tarkoittivat Beatlesille tuskin ihan samaa kuin Hugleikurille (ainakin toivon niin), Beat It, Like a Virgin ja Oops, I Did It Again lienevät myös alkujaan tarkoitettuja vähän toisenlaisiin konteksteihin. Myös muutama alkuperäisteosta kiltimpi assosiaatio Hugleikurin mieleen on juolahtanut: mitä sinulle tulee mieleen kappaleesta Anarchy in the UK?

Hugleikur Dagssonin kirjat jakavat tunteita, eikä kaikkien kuulu niitä suvaita — sen verran ruokottomia ja makaabereja juttuja niissä on. Parhaimmillaan Hugleikur on kuitenkin kuoliaaksinaurattaja vailla vertaa. Siispä huonon ja mauttoman huumorin ystävien (minäkin tunnen teitä monia!) kannattaa vilkaista tätäkin pientä vihkosta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. oon niiin myyty näille. huolestuneena toisinaan pohdin, kuinka tällaisille jutuille nauraakaan niin makeasti. saisiko? tiedä häntä, mutta mieluummin olen sivistymätön sika kuin tylsistynyt korppu.

  2. Huonon ja mauttoman huumorin ystävä täälläkin, tosin näistä oon toistaiseksi vasta kolme lukenu. Loput kyllä lainataan ensi tilassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...