Tapani Bagge: Puhaltaja

Osta kirja itsellesi

Jarkka on istunut kuusi vuotta Riihimäellä, koska hänen varastamansa auton peräluukusta löytyi hänen isäpuolensa pää. Linnasta päästyään Jarkka aikoo ottaa viimein selvää, kuka oikeasti oli veriteon takana. Oma nimi pitää puhdistaa, kun tuomiokin on kärsitty ja perheenlisäystä tulossa. Tehtävä ei kuitenkaan osoittaudu kovin helpoksi.

Hämeenlinnan alamaailmaan sijoittuva Puhaltaja on kovaotteinen mustan huumorin sävyttämä rikosromaani. Vauhdikkaissa käänteissä huomataan pian, että useampikin pää näyttäisi olevan melko höllästi hartioilla. Tapani Bagge marssittaa lukijan silmien eteen nukkavierun hahmolauman lain molemmilta puolilta: ketku autokauppiasisä, kaiken sähläävä entinen sellikaveri, vaikeasti tapettava laittomien aseiden kauppias ja hänen melko räväkkäotteinen vaimonsa, johon naapurirapun yksinäinen poliisikin on ihastunut, pillerihuuruiset bodarit ja niin edelleen. Hämeenlinnan kaupunki ympäristöineen on myös varsin vahvasti esillä, ja vallankin kaupunkia paremmin tunteville Baggen kuvaamat paikat taatusti tuovat enemmän kuin pikkuripauksen paikallisväriä mukaan.

Tapani Bagge on ammattitaitoinen dekkaristi, jonka juonenkuljetusta on vaivatonta seurata. Puhaltaja toimisi varmasti hyvin myös valkokankaalla, sen verran nopea se on käänteissään. Hyvää perusjännäriviihdettä kaipaavalle lukijalle Tapani Baggen Puhaltaja on kelpo valinta. Suosittelen.

Puhaltaja on osa Rikoksen ABC -sarjaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.