Pirkko Koskimies ja Maija Lindgren: Pupu Tupunan iltasatuja 1

Osta kirja itsellesi

Omasta lapsuudestani muistan kolme satukirjasarjaa, jotka olivat ylitse muiden. Puppe, Pupu Tupuna ja Mikko Mallikas. Siksi olikin helppo tarttua lapsuuden yhteen suosikkiin näin aikuisena, miettien onko sarja kestänyt aikaa.

Pupu Tupuna on pieni pupu, joka alati tutkii ympäristöään. Hän on valmis kokeilemaan kaikkea uutta ja jotkut hänen seikkailuistaan muuttuvatkin hetkittäin jännittäviksi.

Pupu Tupunan iltasatuja 1 kokoaa yksiin kansiin neljä klassista Pupu Tupuna -satua: Mihin menet Pupu Tupuna?, Utelias Pupu Tupuna, Pupu Tupuna vauhdissa ja Mitä nyt, Pupu Tupuna? Nämä ovat samalla sarjan ensimmäiset osat, joten tätä parempaa tilaisuutta hypätä sarjan kyytiin tuskin on.

Yksittäisten tarinoiden rakenne on yksinkertainen. Tarinaa kuljetetaan joka sivulla muutamalla lauseella eteenpäin värikkään kuvituksen kera. Ja millaista kuvitus onkaan: kuvitus suorastaan hyppää esiin sivuilta ja kaappaa pienen lukijan huomion.

Paljon tarinoissa ei tapahdu: Pupu Tupuna saattaa esimerkiksi viettää suuren osan satua yhden lipaston parissa. Se ei kuitenkaan tunnu haittaavan, sillä vaikka tarina ei tunnu edistyvän, keksii Pupu Tupuna uusia huomioita.

Sadut muodostavat myös toisistaan jatkuvan kokonaisuuden. Mihin menet Pupu Tupuna? alkaa sillä, kun utelias kani päätyy hassusti ihmisten taloon. Siellä luonnollisesti on yhtä sun toista häntä kiinnostavaa ja vielä parempaa: uusia ystäviä, joihin tutustua.

Kokonaisuutena Pupu Tupunan iltasatuja 1 on varsin mukava teos. Se on taatusti seuraavalle sukupolvelle siirtämisen arvoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...