Jens Lapidus: Rahalla saa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tästä kirjasta on jonkin verran puhuttukin eli hiukan perinteisestä poikkeavaa ja ainakin kertoman mukaan melko todenperäistä kerrontaa Tukholman alamaailmasta. Mafiaa, huumeita ja rahaa, paljon rahaa. Mukaan sotkeutuu JW, kiltihkö ruotsalainen opiskelijapoika maaseudulta, joka haluaa päteä rahakkaiden ystäviensä silmissä.

Tähän asti hän on hankkinut merkkivaatteensa kirpputorilta ja yrittänyt selvitä kehittämästään valhevyyhdestä. Opiskelunsakin hän on hoitanut ja yrittää hoitaa vieläkin juhlien ja pienen diilaamisen välissä. Helppoa rahaa on siis tarjolla huimiin bileisiin. Äkkiä hän onkin jengin kunkku, kokaiinia riittää runsaasti myytäväksi asti ja JW:llä on yhteyksiä myös Jorgeen.

Jorgeen, jonka pako vankilasta oli maan puheenaihe pitkään. Jorge on kova kaveri, mutta hänkin löytää lopulta kaltaisensa vastustajat. Mrado on vielä hankalampi kaveri ja todella vaikeaksi hommat käyvät, kun varsinainen mafia astuu paikalle eli Lontoo käskyttää alaisiaan. Peli menee kovaksi ja JW joutuu lopulta antamaan periksi.

Kirja sinänsä on ihan luettava, vauhtia ja vaarallisia tilanteita jälleen kerran. Kas kummaa, rikolliset ovat ei-ruotsalaista alkuperää ja poliisit järjestävät erikoisoperaation tuhoamaan koko huumeprojektin. Tämäkään ei mene täysin nappiin, joku kuolee ja osa joutuu vankilaan.

Jorge onnistuu jälleen pakenemaan ja JW istuu linnassa. Jatkoa kirjaan onkin luvassa, sillä JW:llä on mukavia suunnitelmia jo toteutuneen rahanpesun osalta ja Jorge on järjestänyt lisää rahaa tilille. Serbialaisesta taas on maksettu tapporahaa jo vankilassa.

Ruotsalaiseksi trilleriksi aika kovaksikeitettyä tavaraa, jopa lievästi uskottavaa, mutta asenteellista sellaista. Hyvin miehekäs (!) kirja eli tällaisesta pitäville varma valinta. Totta puhuen minäkin odotan jatkoa, hiukka koukuttavaa tarinaa kuitenkin.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...