Roope Lipasti: Rajanaapuri

Rajanaapuri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Naapurit ovat hyvä aihe, sillä jokaisella on naapuri ja jonkinlainen käsitys hänestä. Yleensä nousee tapetille se, että naapuri on ihan sietämätön.

Roope Lipasti on lähtenyt kuvaamaan naapuria yksinäisen miehen näkövinkkelistä. Mies on historian opettaja ja kesälomalla. Kun tarina etenee, selviää sekin, miksi hän on yksin. Hän on leski.

Naapuri sen sijaan ei ole yksin, sillä hänellä on perhe, vaimo ja liuta lapsia. Mies kuvaa naapuriaan mieheksi, joka on koko ajan hääräämässä jotain ja mikään ei oikein tahdo onnistua. Siinä missä hän vähän niin kuin arvostelee naapuriaan, on niin kuin ei huomaisi, millainen hän itse on. Juuri kirjan huvittavinta ja parasta antia on se, että naapuri on aina se outo ja itse ollaan ehkä parempia. Sattuu nyt olemaan niin, että he vain ovat erilaisia.

Naapuri alkaa rakennustyöt, sillä hän aikoo rakentaa tontilleen saunan ja siihen pienen lammen. Alunperin ihan tuskastuttava homma kuitenkin etenee, vaikka kaikkea sattuu. Onnettomuuksia ja ihastumisia. Välillä tuntuu, että ollaan ihan umpikujassa, ettei tästä voi seurata mitään hyvää, mutta kaikki selviää.

Roope Lipasti on mainio kertoja. Ihanaa huumoria on mausteena pitkin tarinaa ja sitten ihania elämän viisauksia, joten tätä voi lämpimästi suositella kenelle vaan. Hyväntahtoinen kertomus!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...