Terttu Autere, Kirsti Ellilä, Anneli Kivelä ja muut: Rakas : 7 rakkaustarinaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rakas on novellikokoelma, joka sisältää seitsemän rakkausaiheista kertomusta seitsemältä eri kirjailijalta.

Viihdekirjallisuuden puolella julkaistaan omasta mielestäni ihan liian vähän novelleja, joten tämä kirja uppoaa juuri sopivasti siihen rakoon. Kokoelman novellit ovat erilaisia: päähenkilöinä on sekä nuoria että vanhoja ihmisiä, osa on historiallisia ja osa tapahtuu nykyaikana.

Laadullisesti teos on ehkä hivenen epätasainen, mutta niinhän useiden kirjoittajien novellikokoelmat usein ovat. Epätasaisuus ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti huonoutta, vaan tekstit ovat eri tavoin hyviä – yhden novellin tosin jätin kesken, mutta ei siitä sen enempää.

Novellit ovat hyvä tapa tutustua useiden eri kirjailijoiden tuotantoon. Esimerkiksi Anneli Kivelän teokset täytyy kyllä tämän perusteella pitää lukulistalla edelleenkin. Kaikki kirjailijat ovat naisia ja pientä lisämaustetta tähän olisi saatu sillä, että edes joku heistä olisi ollut mies. Samaan aikaan julkaistiin myös Rikos -niminen dekkarinovellikokoelma, jossa kaikki kirjoittajat olivat puolestaan miehiä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...