Lehti: Rakas vuosikirja : kansalaisen annaali 2010

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä Suomessa todella tapahtui syksyn 2008 ja syksyn 2009 välillä? Perinteisen vastauksen kysymykseen antaa tänä vuonna jo 60. kerran ilmestynyt Mitä Missä Milloin. Vaihtoehtoisesta ajankohtaishistorian tutkimuksesta vastaa puolestaan verkkolehti Lehden toimituskunnan kyhäämä Rakas vuosikirja : kansalaisen annaali 2010.

Mikäli Rakkaan vuosikirjan tekijöihin on uskominen, niin vuosi 2009 muistetaan vaalirahakohustaan, talouskriisistään ja lomautuksistaan. Myös puolueiden vaaliselitykset ovat tuntuneet heikkenevän vuosi vuodelta. Huolta kannettiin myös ruotsalaisten hyvästä menestyksestä eurovaaleissa. Urheilupuolella kerrataan TV:stä tuttua Suomi-Neuvostoliitto-maaottelua joulukuulta 1939. Luontokuvissa nähdään Sirkka-Liisa Anttilan, Ahti Karjalaisen ja Alexander Stubbin lisäksi myös yliajetut maakuntaeläimemme. Rakas vuosikirja paljastaa myös Jumalan fossiilin ja merirosvojen kaappaaman Arctic Sean salatun lastin.

Rakas vuosikirja on tervetullut poliittinen satiiri Pahkasian tyhjäksi jättämään aukkoon suomalaisessa huumorikirjallisuudessa. Sen huumori on rankkaa ja kielenkäyttö räväkkää, mutta pelottavankin usein Rakas vuosikirja lukee aikaansa todella hyvin. Se on viiltävän tarkkanäköinen ja pirullisen ilkeä median esiinnostamia ilmiöitä kohtaan. Karnevalistisessa hengessä mikään ei ole pyhää, ja vallanpitäjien lisäksi kunniansa saavat kuulla monet muutkin tahot uskonnollisista ryhmittymistä talouden isokenkäisiin. Hyvän maun rajat ylitetään moneen kertaan, mutta Rakas vuosikirja pyrkiikin olemaan poliittisesti täydellisen epäkorrekti. Vedet silmissä tätä lukee ja tutkii. Jos hurja huumori viehättää, on tässä mainio teos vaikkapa pukinkonttiin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...