Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Roald Dahl on lähinnä jäänyt minulle mieleen lastenkirjailijana. Oikea käsitys tai ei, kyllä Dahl osaa aikuisillekin kirjoittaa novelleja. Nämä iltasadut vain saattavat jättää valvomaan: loppu on tuskin koskaan onnellinen (mikä tietysti parhaimmillaan vain lisää mieleenpainuvuutta).

Rakkaani, kyyhkyläiseni on koottu kahdesta erillisestä novellikokoelmasta. Tutustumme muiden muassa huoneita vuokraavaan vanhaan rouvaan, jolla käy harvinaisen vähän asiakkaita, pappina esiintyvään huonekalumyyjään ja Suureen kielikoneeseen.

Alkupään tarinat vangitsevat mielenkiinnon, ja niiden voimin jaksaa lukea loppupään hiipuvat novellitkin. Tarinat eivät ole niinkään yliluonnollisia, vaan parhaimmillaan absurdeja ja ihanan, röyhkeän villejä: satuja, jotka saavat lukijan silmät pyöristymään ja päähenkilöt epätoivoon ruotiessaan ihmisluonnon ja yhteiskunnankin pimeitä puolia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...