Rumiko Takahashi: Ranma ½

Osta kirja itsellesi

Luulin, etten pitäisi mangasta, mutta Ranma ½ on kaikessa söpöydessään ja hupsuudessaan niin itseironista, että eihän siitä voi olla pitämättä.

Ranma on teini-ikäinen japanilainen poika, jonka karateharjoittelua oma isä ohjaa. Yhdessä isä ja poika lähtevät uhkarohkeasti Kiinaan harjoittelemaan, ja kastuvat siellä kumpikin maagiseen lähteeseen. Tästä seuraa, että kastuessaan kylmällä vedellä Ranma muuttuu tytöksi ja kuumalla vedellä takaisin pojaksi. Isä puolestaan muuttuu kylmän veden vaikutuksesta pandaksi ja kuumalla taas takaisin ihmiseksi.

Isä on huolissaan, ettei nyt saa poikaansa/tytärtään naitettua kenellekään, ja tekee kihlaussopimuksen vanhan ystävänsä kanssa, jolla on poikamainen, karatea harrastava tytär, Akane. Ranmalta ja Akanelta ei kysytä mielipidettä. Näin on monenlaisten tykkäämissotkujen, taistelukohtausten ja söpöilyn keitoksen ainekset heitetty pataan.

Ranma kastuu tietenkin jatkuvasti, jotta juoneen saataisiin mahdollisimman paljon sekaannuksia. Kuuman veden tarve lisää tapahtumiin runsaasti kylpemiskohauksia. Ilkikurisuus ja pikkutuhmuus ovatkin sarjan paras mauste. Ainakin suomenkielisissä kirjoissa on mukana mukavaa lisätietoa mangan ympärillä pyörivän fandom-maailman ymmärtämisen avuksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...