Henning Mankell: Riian verikoirat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ystadin rannikolle ajautuu itäeurooppalainen pelastuslautta, jossa on kahden ammutun konnan ruumiit. Lautta näyttää ajelehtineen Itämeren yli aina Latviasta asti. Paikallinen poliisimajuri saapuu Skåneen avustamaan tutkimuksissa, ja juttu siirtyykin pian latvialaisten hoidettavaksi, mutta kun majuri murhataa heti hänen palattuaan Ruotsista, pyydetään Kurt Wallanderia virka-avuksi Riikaan tutkimuksiin.

Tapaus ei olekaan lainkaan helppo ja selkeä. Poliisiupseerin murha on tulenarka juttu, kun mukana on korruptoituneita poliiseja ja kaikkialla kyttääviä nuuskijoita. Wallander huomaa ajautuvansa avustamaan latvialaisnationalisteja, joiden on toimittava maan alla. Yrittäessään paljastaa järjestätynyttä juonta Wallander on itsekin välittömässä hengenvaarassa.

Ruotsalaisten dekkareiden suurmies Henning Mankell oli ajan hermolla romahtavan Neuvostoliiton savuavien raunioiden äärellä. Riian verikoirat sijoittuvat aikaan, jolloin rautaesiripun lopullinen murtuminen oli vain ajan kysymys, mutta esimerkiksi Baltian maat eivät olleet vielä aivan uutta itsenäisyyttään varmistaneet. Neuvostoliiton vaikutus näkyi ja tuntui yhä kaikkialla. Riian verikoirat on raadollinen kuvaus 1990-luvun alun ankeasta Latviasta, missä keinoja kaihtamaton virkavalta veljeili ammattirikollisten kanssa ja käyttäytyikin kuin pahaiset murhaajat. Se on jännittävä mutta hieman surumielinenkin dekkari, jota kyllä kelpaa vinkata.

Riian verikoirat on toinen osa Henning Mankellin Wallander-sarjasta. Se liittyy nyt 13. osana Kirjavinkkien Rikoksen ABC -sarjaan.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...