Henning Mankell: Savuna ilmaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mankellin uusin suomennettu trilleri on jälleen osoitus kirjailijan melkoisesta muuntautumiskyvystä ja ehtymättömästä vimmasta kirjoittaa. Kannattaa lukea myös kirjan esipuhe!

Päähenkilönä on tällä kertaa nuori naissyyttäjä, joka vasta on aloittanut työnsä suhteellisen pienessä kaupungissa Smoolannissa. Kun eräältä luodolta löytyy vanha pääkallo, myös Louise Rehnström kiinnostuu asiasta. Hammaskarttojen mukaan kuollut olisi koko seudun kuulu ”hyväntekijä”, paljon luvannut sijoittaja, liikemies Ingemarsson joka häipyi rahoineen vuosia sitten. Jälkeensä hän jätti paljon pettyneitä sijoittajia sekä kaupungin ja valtion maksamien tukien käytön toteuttamisen.

Louise alkaa selvittää tapausta itsekseen, mutta huomaakin kohtaavansa omalaatuista välinpitämättömyyttä ja suoranaisia vihollisiakin alkaa löytyä – jopa lähipiiristä. Kirja on ajankohtainen trilleri kansankodin yhä röyhkeäm­mäksi käyvästä talousrikollisuudesta, jonka lonkerot ulottuvat ehkä poliisi­voimiin, mutta ainakin kaupungin valtaapitäviin tahoihin – mahdollisesti jopa ylemmäs…

Rikollisuuden lisäksi kirjassa pohditaan vanhenemista ja iäkkäiden asemaa ja jokapäiväistä elämää, käydään keskusteluja perheen sisäisistä asioista sekä sisarkateudesta ja paneudutaan myös päähenkilön oman avioliiton vaiettuihin salaisuuksiin.

Kirja on taattua Mankellia, jälleen uudistuneena ja ajankohtaisena. Varsinainen makupala kirjailijan ystäville, oivallinen tiivis lukuromaani ja trilleri jokaiselle esitetyistä teemoista kiinnostuneille. Itse luin tämän yhdeltä istumalta, kiinnostus tapahtumiin säilyi joka hetki!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...