Henning Mankell: Italialaiset kengät

Italialaiset kengät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksinäinen mies ja meri ovat Henning Mankellin kirjoista tuttuja aiheita. Tällä kertaa pääosissa on entinen kirurgi Frederik Welin, joka on vetäytynyt elämänsä iltapuolella ulkomeren saarelle. Hänen hiljainen arkensa kissan ja koiran seurassa katkeaa yllättäen, kun menneisyys astuu tavallaan nykyisyyteen.

Yksinäisyys ja ihmisenkaipuu käyvät päähenkilön sisällä jatkuvaa dialogia. Tämä saa helposti lukijankin pohtimaan, kuinka tärkeitä toiset ihmiset elämässä ovat. Vaikka kirja onkin pitkälti yhden miehen tuntojen ja muisteluiden kuvaus, niin muut henkilöt tuovat tarinaan oivallisia lisämausteita. Esimerkiksi postimies Jansson kulkee mukana koko tarinan ajan toimiessaan tärkeänä linkkinä kuljettaessaan ihmisiä helikopterilla saaren ja mantereen välillä.

Mankell tunnetaan parhaiten dekkaristina, mutta taitaa hyvin myös perinteisemmän romaanityylin. Hän osaa luoda tarinoihinsa jännitettä ja yllätyksellisiä käänteitä. Yksi asia voi nopeasti muuttaa asioiden kulun ja saa näkemään myös menneet tapahtumat erilaisessa valossa. Sama pätee ihmisiin, jotka ovat kaukana perinteisistä sankarihahmoista.

Italialaiset kengät on helposti imuunsa vetävä teos, joka saa pohtimaan elämänkulkua sekä ihmissuhteiden merkitystä.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...