Hannu Raittila: Canal Grande

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hannu Raittila palkittiin tästä kirjasta Finlandia-palkinnolla vuonna 2001. Canal Grande kertoo suomalaisesta työryhmästä, joka saapuu Venetsiaan pelastamaan kaupunkia nousevan veden tuhoilta.

“Kului kaksi viikkoa enkä ollut vielä nähnyt yhtäkään Canal Granden varrella seisovista palatseista, joita meidän oli määrä ryhtyä pelastamaan”, tuumailee insinööri Marrasjärvi, oikea suomalaisen perusinsinöörin perikuva. Toiminnan miestä turhauttaa vetkuttelu, kun oikeisiin töihin ei päästä käsiksi.

Marrasjärvi ottaakin asiat omiin käsiinsä ja ryhtyy hommiin, kansainvälisen EU-työryhmän pöyristykseksi. Koko operaatiohan on ollut pitkälti EU-rahojen pumppaamista Venetsiaan, Italian sisäistä kettuilua roomalaisille ja ties mitä veivausta – vähät tuloksista!

Marrasjärvi touhuaa omiaan, kyydissä roikkuu latinaa sönköttävä humanisti Heikkilä, tapahtumia seuraa sivusta omilla päiväkirjamerkinnöillään asiantuntija Saraspää ja muu osa seurueesta on sitten sivuhenkilöinä. Henkilökaarti on karikatyyristä, mutta viihdyttävää.

Naiset tässä jäävät erityisesti sivuosaan, pääosassa ovat insinöörismiehet. Projektin sihteeri Tuuli saa sentään yllättävän lopetuspuheenvuoron. Lopetus on hieno.

Canal Grande on luotettavaa Raittilaa. Jälleen kerran suomalainen insinööri asetetaan luonnonvoimia vastaan: Venetsiaa piinaavat niin vesi, sumu kuin pakkanenkin. Kirja on Raittilan tapaan kuivakka, mutta vaivihkaa humoristinen.

Nostaisin Finlandiasta huolimatta Atlantiksen ja Ei minulta mitään puutu tämän edelle, mutta oivallista luettavaa yhtä kaikki.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...