Hannu Raittila: Atlantis

Osta kirja itsellesi

Suuruudenhullu IT-miljonääri on keksinyt hienon suunnitelman, jossa veden alle jäänyt suomalainen kylä muutetaan teemapuistoksi. Kuuden metrin syvyydessä olevassa kylässä suhaisi sukellusvene ja ympärillä esiteltäisiin Suomen historian avainhetkiä.

Mikäpä ettei – Saimaan tienoilla on vankkaa historiallista kerrostumaa, aluehan on ollut monessa vaiheessa merkittävä. Myös teatterikuningas Kustaa III:lle, johon miljonääri Saarilahti samaistuu.

Paikalla hääräävät Saarilahden avustajat ja kansatieteilijä Helena, joka tutkailee veden alle jääneen kylän erikoista elämää, kylässä kun asui Laatokalta evakkoon tulleita vanhauskoisia ortodokseja, jotka viettivät eristynyttä ja omanlaistaan elämää.

Tietäähän sen, miten käy, kun suuria tavoitellaan. Ei hyvin, ei todellakaan, heilahdusliike toiseen suuntaan on suurien suunnitelmien mittainen. Ei minulta mitään puutu -kirjan tapaan tässäkin ihminen saa luvan törmätä rajallisuuteensa.

Mutta tapahtumat ovat kiehtovia. Asetelma on toisenlainen kuin Ei minulta mitään puutu -kirjassa, jossa on suuret suviseurat ja valtavasti väkeä. Tässä on pieni avainjoukko ja ympärillä villi luonto: täysin holtittomat mittasuhteet saanut energiapajukko. Ympäristö on aavemainen ja kiehtova.

Hannu Raittila on erinomainen kirjoittaja, jonka teksteissä ihmisen, teknologian ja luonnon rajapinnat iskevät kipinää mielenkiintoisella tavalla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...