Louis Alloing, Drac ja Rodolphe: Robert Sax 1 : Tapaus Nucleon 58

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eletään vuotta 1957 Brysselissä ja päivän sana on ydinvoima. Brysselin maailmannäyttely (joka todellisuudessa pidettiin vuotta myöhemmin) ja Atomium kertovat ajan hengestä ja kuten alaotsikostakin voi arvata, liittyy ydinvoima myös sarjakuvan juoneen olennaisesti.

Robert Sax on perinyt isänsä autokorjaamon, mutta sen pyörittäminen ei aiheuta mitään sen kummempia intohimoja. Hiljaiselo saa kuitenkin uusia kierroksia, kun Robertin ystävän Boonin takin taskuun sujautetaan salaperäinen kynä, jonka perässä tuntuvat olevan kaikki romanialaisista vakoojista alkaen. Kiipeliin joutunut ystävä kaipaa luonnollisesti Robertin apua, joka onneksi tuntuu olevan varsin neuvokasta lajia.

Robert Sax on todellinen nostalgiatrippi menneisyyteen. Vilkaisu sisäsivulle paljastaa sarjakuvan syntyvuodeksi 2015, vaikka ensi vilkaisulla saattaisi melkein kuvitella sarjakuvan olevan 70 vuotta vanhempi. Perinteinen agenttijännäri seuraa monia genrensä konventioita: löytyy kaunis ja kohtalokas nainen, kovakätisiä roistoja ja niin edelleen.

Myös piirustusjälki myötäilee vanhaa aikaa. Selkeä viivan käyttö tuo mieleen Hergén Tintin, tosin piirtäjä Louis Alloing on viivankäytössään jäykempi. Miljööt on tehty huolella ja ovat selkeästi vaatineet Alloingilta suurta perehtymistä aikakauteen. Sarjakuvan murrettu värimaailma ja väritys taaseen on Dracin käsialaa. Väritys palvelee kyllä tarkoitustaan, mutta ei saa aikaan mitään sen kummempia väristyksiä.

Rodolphen nostalginen käsikirjoitus kunnioittaa rakkaudella esikuviaan, välillä ehkä hieman liikaakin. Mitään suuria yllätyksiä ei siis ole luvassa, mutta vanhojen agenttijännäreiden ystäville luvassa on kuitenkin takuuvarmaa viihdettä.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...