John Finnemore: Robin Hood

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Robin Hoodin tarina on useasti filmatisoitu ja harva on niiltä kokonaan välttynyt. Oli mielenkiintoista päästä lukemaan tapahtumarikas tarina itse.

Robert Fitzooth, paremmin tunnettu nimellä Robin Hood, on salskea ja lainkuuliainen nuori mies – ei tosin kauaa. Robin huijataan lainsuojattomaksi ja kun lain oikealla puolella olevat käyttävät lakia hyväkseen, päättää Robin Hood kerätä lainsuojattomat puolustamaan laista ja veroista kärsiviä. Hyvät vaikkakin ilkikuriset rikolliset lupaavat jakaa ryöstösaaliinsa köyhien kesken, olla käyttämättä väkivaltaa ja naiset olkoon heiltä turvassa. Tutut ja hieman tuntemattomammat hahmot liittyvät yksitellen Hoodin joukkoihin. Robin Hood kuvataan nuorena miekkosena, mikä ei aina elokuvasovituksissa todellakaan käy ilmi.

Jokainen luku on oma tarinansa ja ne sopivat mainiosti myös ääneen luettavaksi nuoremmillekin. Hoodin seikkailut ovat kestäneet hyvin ajan patinan ja ovat todella viihdyttäviä.

Jäin kaipaamaan ainoastaan tietoa Robin Hoodin legendaaristen jousiammunnan taitojen alkuperästä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...