Luca D’Andrea: Rotko

Osta kirja itsellesi

Menestynyt amerikkalainen dokumentaristi Jeremiah Salinger muuttaa perheensä kanssa vaimonsa kotiseudulle Etelä-Tiroliin, idylliseen pikkukylään vuorten juurelle. Idylli kuitenkin särkyy, kun Salinger joutuu onnettomuuteen kuvatessaan uutta dokumenttia.

Yrittäessään toipua ahdistavasta kokemuksestaan Salinger kiinnostuu vuosien takaisesta kolmoismurhasta, eikä pysty jättämään tapausta mielestään, vaikka koko kylä tuntuu kääntyvän häntä vastaan. Tiivis yhteisö tuntuu suojelevan jäseniään ja perinteitään kaikin keinoin. Kerros kerrokselta salaisuudet alkavat kuitenkin paljastua, mutta kehen Salinger voi lopulta luottaa?

Luca D’Andreaa on verrattu Stephen Kingiin ja Joel Dickëriin, ja D’Andrean kerronnassa on tosiaankin samanlaista tenhoa. Jännitys tiivistyy, mitä lähemmäs ratkaisua päähenkilö tuntuu pääsevän. Vaikka Rotkossa on rutkasti luettavaa, peräti 538 sivua, sivut hupenevat kuin huomaamatta.

Mikään perusjännäri tämä ei ole: rikoksen sijaan pääosassa ovat ihmissuhteet, perinteet ja vuorten upea, alkukantainen, elävä luonne. Jos ei muuta, Rotko herättää ainakin vastustamattoman halun vierailla Bletterbachin solassa, jossa maapallon historiaa on nähtävillä miljoonien vuosien ajalta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...