Aimo Kejonen ja Tuomo Kesäläinen: Suomen rotkot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihan äkkiä ei uskoisi, miten paljon Suomesta löytyy rotkoja. Tässä kirjassa niitä on esitelty 151.

Suomen rotkot on loistava teos siitä, miten ja mistä rotkot löytää, miten sinne mennään ja kuinka siellä liikutaan. Jokainen rotko on kuvattu, siitä on kartta ja ajo-ohjeet. Myöskin se, millaista siellä on kulkea, sopiiko kohde lapsiperheille tahi liikuntaesteisille. Rotkosta on kerrottu, millaisia tuntemuksia siellä käynti on herättänyt ja kuvat tietysti kertovat lisää ja pistävät kunnioittamaan jylhää luontoa.

Tuomo Kesäläinen on todella perehtynyt aiheeseen, koska osaa niin hyvin kertoa kunkin rotkon tarinaa. Paikka paikoin jopa jännittäviä retkiä, sillä ovathan rotkot luonnon aikaansaannoksia ja siellä on mielenkiintoista käydä. Tämän kirjan vuoksi aion käydä ainakin muutamassa rotkossa.

Kirjassa on lisäksi retkiohjeet, miten liikutaan luonnossa ja millaisissa varusteissa. Hieno homma, sillä ihan kaikille se ei kuitenkaan ole selvää.

Tällaisen kirjan huolisin kirjahyllyyni, sillä onhan se sellainen opas, jonka kohteet eivät ihan heti vanhene.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...