Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja minimerirosvot

Osta kirja itsellesi

Kun sisarukset Mikko ja Lilli joutuvat lapsia kammoavan Jim-sedän luo hoitoon, lapset pelkäävät pahinta. Aidan takaa löytyy ilo ankeisiin päiviin: mahtava mummeli Salmanterin Terttu ja hänen puhuva kukkonsa Pedro, vanha merikarhu Puujalka-Vorsteeni sekä laatikollinen sangen eloisiksi osoittautuvia puutarhatontun kokoisia merirosvoja. Terttu ja Vorsteeni johdattavat Mikon ja Lillin melkoiseen seikkailuun. Kaupungin kukka-asetelmakilpailun tuomariksi on saatu houkuteltua aito iskelmätähti, mutta Vorsteeni ja Terttu epäilevät vilunkipeliä!

Noora Kunnaksen lastenromaani Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on reipas ja hauska kertomus kesäisistä kommelluksista Naakkalan kaupungissa. Sen hahmot eivät ole turhan siloteltuja, vaan tiettyä anarkistista kulmaa löytyy lähes kaikista. Teemu Juhanin kuvitus on mukavaa, mutta olisiko värillisyys ollut pahasta?

Joka tapauksessa alakouluikäisille seikkailunhaluisille lukijoille Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on oikeinkin mukavaa luettavaa, joko lapsen itse lukemana, tai kuten meillä iltasatukäytössä. Luvut ovat mukavan lyhyitä ja hyvin rytmitettyjä. Ilmeisesti Noora Kunnas on aikeissa kirjoittaa kirjalle myös jatkoa, joten sitä odotellessa annettakoon tälle vankka suositus.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...