Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja minimerirosvot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun sisarukset Mikko ja Lilli joutuvat lapsia kammoavan Jim-sedän luo hoitoon, lapset pelkäävät pahinta. Aidan takaa löytyy ilo ankeisiin päiviin: mahtava mummeli Salmanterin Terttu ja hänen puhuva kukkonsa Pedro, vanha merikarhu Puujalka-Vorsteeni sekä laatikollinen sangen eloisiksi osoittautuvia puutarhatontun kokoisia merirosvoja. Terttu ja Vorsteeni johdattavat Mikon ja Lillin melkoiseen seikkailuun. Kaupungin kukka-asetelmakilpailun tuomariksi on saatu houkuteltua aito iskelmätähti, mutta Vorsteeni ja Terttu epäilevät vilunkipeliä!

Noora Kunnaksen lastenromaani Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on reipas ja hauska kertomus kesäisistä kommelluksista Naakkalan kaupungissa. Sen hahmot eivät ole turhan siloteltuja, vaan tiettyä anarkistista kulmaa löytyy lähes kaikista. Teemu Juhanin kuvitus on mukavaa, mutta olisiko värillisyys ollut pahasta?

Joka tapauksessa alakouluikäisille seikkailunhaluisille lukijoille Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on oikeinkin mukavaa luettavaa, joko lapsen itse lukemana, tai kuten meillä iltasatukäytössä. Luvut ovat mukavan lyhyitä ja hyvin rytmitettyjä. Ilmeisesti Noora Kunnas on aikeissa kirjoittaa kirjalle myös jatkoa, joten sitä odotellessa annettakoon tälle vankka suositus.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...