Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri

Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Naakkalan kaupungin juustofestivaalien aikaan Lilli ja Mikko saapuvat jälleen Jim-setänsä luo hoitoon. Tai no, eihän Jim ole ennenkään lapsista välittänyt, eikä välitä edelleenkään, mutta onneksi naapurissa asuva Salmanterin Terttu ja hänen puhuva kukkonsa Pedro ovat käytännössä adoptoineet lapset vierailun ajaksi. Tertun luona on myös kylässä hänen vanha ystävänsä Bruno kahden jodlaavan vuohensa kanssa. Naakkalassa ihmetellään, miksi joka paikkaan on ilmestynyt kuoppia, ja huhutaanpa kaupungilla nähdyn ufojakin. Mistä on kyse? Terttu ja lapset aikovat ottaa asiasta selvää.

Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri on Noora Kunnaksen kolmas Tertusta ja kumppaneista kertova lastenromaani. Se on kevyesti dekkarihenkinen kertomus, jossa toki sopivasti pientä jännitystäkin on ilmassa. Mysteerijuoni täydentyy ryöstötarinalla, ja roistojen kiinnisaamiseksi joutuvat Terttu kumppaneineen olemaan jälleen ovelia ja neuvokkaita. Ilkeä Jim-setäkin saa hieman ansionsa mukaan.

Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri on ihan hyvä kirja, ainakin meillä alakoululainen siitä kiinnostui. Omaan makuuni juonessa oli ehkä tarpeettoman paljon rönsyjä, ja erityisesti Pedro-kukko tuntuu käyvän sarjan edetessä melko raskaaksi hahmoksi. Huumoria helppolukuisesta kirjasta löytyy sopivasti, ja Teemu Juhanin mustavalkokuvitus on mukavan ilmeikästä. Jos Salmanterin Tertun aiemmat seikkailut ovat lukijaa innostaneet, niin eiköhän Juustoinen mysteerikin kiehdo.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...