Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri

Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Naakkalan kaupungin juustofestivaalien aikaan Lilli ja Mikko saapuvat jälleen Jim-setänsä luo hoitoon. Tai no, eihän Jim ole ennenkään lapsista välittänyt, eikä välitä edelleenkään, mutta onneksi naapurissa asuva Salmanterin Terttu ja hänen puhuva kukkonsa Pedro ovat käytännössä adoptoineet lapset vierailun ajaksi. Tertun luona on myös kylässä hänen vanha ystävänsä Bruno kahden jodlaavan vuohensa kanssa. Naakkalassa ihmetellään, miksi joka paikkaan on ilmestynyt kuoppia, ja huhutaanpa kaupungilla nähdyn ufojakin. Mistä on kyse? Terttu ja lapset aikovat ottaa asiasta selvää.

Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri on Noora Kunnaksen kolmas Tertusta ja kumppaneista kertova lastenromaani. Se on kevyesti dekkarihenkinen kertomus, jossa toki sopivasti pientä jännitystäkin on ilmassa. Mysteerijuoni täydentyy ryöstötarinalla, ja roistojen kiinnisaamiseksi joutuvat Terttu kumppaneineen olemaan jälleen ovelia ja neuvokkaita. Ilkeä Jim-setäkin saa hieman ansionsa mukaan.

Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri on ihan hyvä kirja, ainakin meillä alakoululainen siitä kiinnostui. Omaan makuuni juonessa oli ehkä tarpeettoman paljon rönsyjä, ja erityisesti Pedro-kukko tuntuu käyvän sarjan edetessä melko raskaaksi hahmoksi. Huumoria helppolukuisesta kirjasta löytyy sopivasti, ja Teemu Juhanin mustavalkokuvitus on mukavan ilmeikästä. Jos Salmanterin Tertun aiemmat seikkailut ovat lukijaa innostaneet, niin eiköhän Juustoinen mysteerikin kiehdo.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...