Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja Sorkkarautagaala

Salmanterin Terttu ja Sorkkarautagaala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikko ja Lilli on taas tuotu nuivan Jim-sedän luo hoitoon. Tapojensa mukaan Jimistä ei vastuunkantoon ole, mutta onneksi naapurissa asuva Salmanterin Terttu puhuvine Pedro-kukkoineen viettää mielihyvin muutaman seikkailun­täyteisen päivän lasten kanssa. Tertulla on aina monenlaisia kummallisia ystä­viä, ja nyt Mikko ja Lilli pääsevät tutustumaan keksijä Helgaan, joka kehittelee mainioita kiikareita, jotka paitsi näyttävät, myös kertovat mitä näkyy. Nyt lap­set pääsevät kunnolliselle lintubongausleirille, telttailemaan ihan oikeaan saareen!

Samaan aikaan Naakkalan vanhalla huopatassutehtaalla tapahtuu jotain ou­toa. Televisiojulkkisjuontajapari Kasper ja Cecilia ovat valmistelemassa suo­sikkisarjan uutta kautta, tai etsivät mahdollisia kuvauspaikkoja. Rasittava kau­punginjohtaja Matu Vanni yhtä ärsyttävän puolisonsa Ritun kanssa tuntuu vain häärivän koko ajan jaloissa. Mutta ovatko juontajaparin jauhot puhtaita? Miten kylillä tuntuu pyörivän jos jonkinlaista outoa hiipparia?

Salmanterin Terttu ja Sorkkarautagaala on neljäs Noora Kunnaksen lasten­dekkarisarjan osa. Varsinainen dekkarijuoni on kyllä tässä kirjassa hyvin ohut, ja se käynnistyykin kunnolla vasta ihan kirjan loppupuolella. Kepeästi etenevä tarina on kuitenkin varsin hauska, ja uutena hahmona Helga on kaikessa hö­peryydessään ja touhukkuudessaan mainio. Muutama ilta meni mukavasti tätä iltasaduksi lueskellessa. Kannattaa kokeilla!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...