Tove Jansson: Seikkailu merenpohjassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta, ja niinpä hänen esikoisteoksensa julkaistiin uudestaan. Toven 13-vuotiaana salanimellä Vera Haij tekemä pieni kuvatarina on sananmukainen sukellus satumaailmaan.

Ensimmäisellä sivulla tyttö ja poika ajavat autolla merenpohjaan, mutta se ei ole minkään loppu, vaan aloittaa omaperäisen merifantasian. Teksti on lorumainen, mutta jää hienojen piirrosten varjoon. Seikkailu merenpohjassa toimisi mainiosti ilman tekstiäkin. Kuvat kertovat kaiken oleellisen antaen lukijan mielikuvitukselle ruokaa.

Tunnelmassa on paikoin jotain muumimaista, vaikka hahmot ovat erilaisia. Fantasia ja todellisuus kulkevat vaivatta käsi kädessä. Piirroksissa on herkullisia yksityiskohtia, kuten Buickin ajovalona toimiva lyhty tai hymyilevät miekkakalat.

Mielenkiintoinen nuoren Toven teos. Kirjan uuden laitoksen on suomentanut Sirke Happonen, joka kertoo lopussa teoksen taustoista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...