Jussi-Pekka Jokinen: Sidottu mahti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilves ei ole aivan tavallinen velhon oppipoika. Hän pitää aina mustia, silmät piilottavia laseja, eikä hän pysty taikomaan. Ilveksellä on nimittäin jostain syystä vähän liikaakin mahtia. Ensimmäinen hänen koskaan yrittämänsä loitsu epäonnistui, jonka jälkeen Ilveksen opettaja antoi kirjoittaa tämän vartaloon riimut, jotka sitovat Ilveksen taikavoimat niin, ettei hän voi enää taikoa. Hän on siis varsin teoreettinen velho.

Muuten Ilves on erinomaisen etevä ja päätyy heti kirjan aluksi kukistamaan rosvojoukon, joka on siepannut aatelisneidon. Aatelisneidon pelastamisella on kauaskantoiset seuraukset, jotka yhdistävät Ilveksen valtakunnan huipulla käytäviin juonitteluihin. Siinä sivussa on luvassa monenmoista seikkailua.

Sidottu mahti on omakustanne ja sellaiseksi kiitettävän tasokas. Kirjan laadussa ei ole suuremmin valittamista, tarina rullaa ihan mukavasti eteenpäin, vaikka välillä käänteet vähän uskomattomia ovatkin. Ilveksen seikkailussa riittää käänteitä ja uusia vaiheita. Samalla tarina on kuitenkin melko kompakti, mistään tiiliskivestä ei ole kyse. Fantasian perinteiden mukaisesti koko juttu ei suinkaan ole tässä, vaan tarina jättää päättyessään oven auki seuraavalle osalle.

Melko tavanomaista fantasiaseikkailua siis, mutta oikein luettavaa, sopii hyvin kevyeksi viihteeksi, myös nuoremmille lukijoille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...