Stefan Casta ja Bo Mossberg: Sohvin puukirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sohvin puukirja on lapsille suunnattu kasvikirja, jossa Sohvi-muurahainen esittelee 16 tavallista puulajia. Puista kerrotaan vapaamuotoisten lyhyiden juttujen avulla. Lisäksi kaikista on tietoruudut, joissa on lyhyesti faktoja tavallisten kasvioppaiden tyyliin. Jokaisesta lajista kerrotaan, että mihin sitä yleensä käytetään ja monista myös, että mitkä ötökät, linnut tai sienet sen läheisyydessä viihtyvät. Tästä kirjasta saa siis myös sellaista tietoa, jota ei normaaleista kasvikirjoista yleensä saa.

Kirjassa on Bo Mossbergin piirroskuvitus. Hän on kuvittanut muitakin kasvikirjoja ja on taas jälleen kerran tehnyt loistavaa työtä. Puista esitellään esimerkiksi niiden muoto, lehtiä, versoja ja kukintoja. Kuvat ovat tarkasti tehtyjä ja niistä on helppo tunnistaa laji.

Tämä on ehkä paras löytämäni lasten luontokirja ikinä sekä tekstin että kuvien suhteen. Kirja on siis erityisen suositeltava kaikenikäisille ihmisille. Tämä sopii myös siis aikuisille, jotka haluavat hyvän avun tavallisimpien puulajien tunnistamiseen. Aikaisemmin ovat ilmestyneet Sohvin marjakirja ja Sohvin kukkakirja, jotka molemmat ovat myös tutustumisen arvoisia.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...