Jarno Alastalo: Sometarinoita Suomesta : Hullu, barbaari ja kissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sometarinoita Suomesta kertoo suomalaisista sosiaalisen median ilmiöistä. Hullulla viitataan ”hulluun” lappilaiseen kauppiaaseen Sampo Kaulaseen, joka sai sometempauksillaan Äkäslompolaisen kauppansa kartalle. Barbaari on James Nikander alias Musta Barbaari, joka on tullut tunnetuksi humoristisista treenausvideoistaan Youtubessa sekä tietenkin ”Salil eka, salil vika” -biisistään. Kissa on Seppo, joka on yrmeän Grumpy Catin suomalaisvastine, vaikkei elokuvasopimuksia vielä kirjan julkaisuvaiheessa ollutkaan.

Kirjan kirjoittaja Jarno Alastalo on tarinankertoja, verkkoyhteisöjen asiantuntija ja yrittäjä Heimossa, IRC-Galleriassa ja Making People Happyssä.

Kirjassa häiritsi sen värimaailma. Otsikot, sitaatit ja yksityiskohdat kuvista ovat limenvihreitä. Muuten mustavalkoisessa kirjassa tämä ratkaisu oli hiukan erikoinen.

Kirja kertoo 22 suomalaista sosiaalisen median tarinaa ja antaa käsityksen siitä, mihin sosiaalista mediaa oikein voi käyttää. Kirja on helppolukuinen ja sitä voi lukea pienissä paloissa kadottamatta punaista lankaa. Yleisviritykseltään se on hyväntuulinen ja siitä jää iloiselle mielelle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Limenvihreä oli todella onneton värivalinta, teksti ei näkynyt valkoisella pohjalla kuin vaivoin. Lisäksi lukemista häiritsi lukemattomat kirjoitusvirheet ja huono suomenkieli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...