Ken MacLeod: The Stone Canal

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

The Stone Canal jatkaa The Star Fractionin aloittamaa Fall Revolution -sarjaa, mutta tarina ei ole suoraa jatkoa edellisestä, pikemminkin vähän toinen näkökulma. Pääosassa on Star Fractionissa pienessä sivuroolissa esiintynyt Jonathan Wilde.

Taas mennään vuoroluvuin mennyttä ja tulevaa. Taustatarina alkaa 1970-luvulta ja etenee aina kolmanteen maailmansotaan asti. Juonessa on politiikkaa, valtapeliä, Wilden ja Dave Reidin suhteen kehitystä parhaista ystävistä lähes vihollisiksi, maailman mullistuksia ja Wilden osuutta niissä. Toisaalla taas Jonathan Wilde nousee kuolleista kaukana New Mars -planeetalla, jossa eletään anarkismissa ja kiistellään siitä, mikä on ajattelevien koneiden paikka ja osa. Wilden muistot on istutettu kloonattuun ruumiiseen, mutta miksi?

Tarina on paikoin perin tavanomainen — pubissa istuskelua ja joutavaa jutustelua — paikoin hyvin korkealentoista scifi-liitoa. Tuloksena on mielenkiintoinen kirja, joka yhdistyy hyvin The Star Fractioniin. Molemmat kirjat kertovat osin samoista tapahtumista, vain hieman erilaisista näkökulmista.

Kirjan aikajanat liittyvät toisiinsa hienosti. Wilden kuolleista nouseminen on melkoinen mysteeri, joka ratkeaa pikkuhiljaa kummankin aikajanan tapahtumien myötä. MacLeodin yhteiskunnalliset näkemykset ovat kiinnostavia ja tuovat kirjaan ulottuvuuksia, jotka eivät ole scifissä mitenkään tavanomaisia.

Tarina jatkuu The Cassini Divisionissa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...