Jenny Kangasvuo: Sudenveri

Sudenveri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hanna on ottanut nimekseen Varga, jättänyt perheensä taakseen ja elää nyt taiteilijan elämää kaupungissa. Martta on perheen matriarkka, joka yrittää pitää hajoavaa perhettään koossa. Rasmus on Martan luota karannut poika, joka ilmaantuu yllättäen Vargan luokse. Marraskuu on Vargan rakastettu, joka tietää, että Vargalla on salaisuus, mutta ei tiedä mikä.

Marraskuu on joukosta ainoa, joka ei ole ihmissusi.

Susilaumassa on selkeä, tiukka hierarkia, jossa ylempitasoiset määräävät ja alemmat alistuvat ja nöyrtyvät. Varga ei suostu enää nöyrtymään Martan edessä ja pyristelee irti laumasta, minkä ehtii. Rasmus, joka ei epämuotoisena voi olla täysipainoinen osa laumaa, pakenee Martan valtaa Vargan luokse, pitäen Vargan yhä kiinni laumassa.

Martta ajattelee vain lauman parasta ja salaisuuden säilymistä. Sodat kokenut ja evakkoon joutunut Martta on nähnyt laumojen tuhoutuvan ja haluaa pitää oman hiipuvan laumansa koossa.

Marraskuu tietää, että Varga salailee jotain, mutta rakastaa tätä silti, vaikka Varga käyttäytyykin välillä arvaamattomasti ja saattaa raivostua käsittämättömistä asioista.

Sudenveri on mahtavan hieno esikoisteos, joka kuljettaa tarinaansa monella tasolla: kertojanäänen jakavat Varga, Marraskuu ja Martta. Etenkin Martan kokemukset sotavuosilta ja muuten vain menneestä tuovat tarinaan runsaasti lisää syvyyttä. Kirja kuvaa susilauman elämää uskottavasti ja ihmissusien ristiriita ihmishahmon ja susihahmon välillä on riipivää.

Kokenut novellisti Jenny Kangasvuo sai tällä tarinalla kunniamaininnan Teoksen fantasia- ja scifi-kirjoituskilpailussa. En ihmettele menestystä lainkaan, sen verran ansioituneesti Sudenveri ravistelee perinteisiä ihmissusikuvioita. Tällaiset yliluonnolliset tarinat ovat nyt muodissa, mutta Sudenveri on silti aivan omanlaisensa. Hieno kirja, suosittelen lämpimästi!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...