Aino Kallas: Sudenmorsian : Hiidenmaalainen tarina

Osta kirja itsellesi

Sudenmorsian on lyhyt tarina alkukantaisten voimien kutsusta: pääosassa ikivanhat uskomukset ihmissusista. Tässä versiossa tosin tapahtumat saattaa alulle kristinuskosta tuttu Saatana. Tämä onkin varoitustarina: älä sekaannu yliluonnolliseen, vaan pysy lujana, kun sielunvihollinen houkuttelee – jos annat sielusi pois, ei hyvin käy.

Miinukset siis minun puoleltani välttämättömästä paatoksesta. Muuten ihastuin traagiseen tarinaan ja upeaan kieleen. Erityisesti kieleen: (takakannesta Kai Laitista lainaten) ”vanhahtavaa, arkaisoivaa, tyyliä, jonka lähtökohtina ovat vanha Raamattu ja balttilaiset kronikat”.

Aivan merkillepantavasti nautin Tampereen Sampolan kirjastosta löytyneestä Otavan vuoden 1979 painoksesta, jonka kukkakoristeiset anfangit joku ystävällinen sielu oli kauneuden kaipuussaan värittänyt tussilla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...