Aino Kallas: Sudenmorsian : Hiidenmaalainen tarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sudenmorsian on lyhyt tarina alkukantaisten voimien kutsusta: pääosassa ikivanhat uskomukset ihmissusista. Tässä versiossa tosin tapahtumat saattaa alulle kristinuskosta tuttu Saatana. Tämä onkin varoitustarina: älä sekaannu yliluonnolliseen, vaan pysy lujana, kun sielunvihollinen houkuttelee – jos annat sielusi pois, ei hyvin käy.

Miinukset siis minun puoleltani välttämättömästä paatoksesta. Muuten ihastuin traagiseen tarinaan ja upeaan kieleen. Erityisesti kieleen: (takakannesta Kai Laitista lainaten) “vanhahtavaa, arkaisoivaa, tyyliä, jonka lähtökohtina ovat vanha Raamattu ja balttilaiset kronikat”.

Aivan merkillepantavasti nautin Tampereen Sampolan kirjastosta löytyneestä Otavan vuoden 1979 painoksesta, jonka kukkakoristeiset anfangit joku ystävällinen sielu oli kauneuden kaipuussaan värittänyt tussilla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...