Esko Seppänen: Suomen rikkaat : Kuka kukin on

Suomen rikkaat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Esko Seppänen on koonnut kirjaansa varten listan Suomen rikkaimmista, jotka ovat maksaneet veronsa Suomeen 20 vuoden ajalta. Hän sanoo, että rikastumiseen tarvitaan perintöä tai pääomatuloja – palkkatuloilla rikastuneita listassa ei todellakaan ole. Hän tuo julki, miten raha ja valta ovat olleet maassamme uusjaossa monellakin tavalla. Koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole ollut niin rikkaita ihmisiä kuin tänä päivänä! Osa nimistä on toki tuttuja, mutta iso osa on julkisuudessa täysin tuntemattomia salarikkaita.

Samoin yritysten varat ovat olleet uusjaossa. Omistajat ovat ottaneet yrityksiin verottomasti kerätyn omaisuuden omakseen aliverotetuilla osingoilla ja myyntivoitoilla. Monet Suomen rikkaat toimivat epäisänmaallisesti viedessään suomalaisella työllä tehdyt yritysten voitot ulkomaisiin veroparatiiseihin pakoon suomalaisen yhteiskunnan jäsenmaksua: kansallisia veroja. Näillä verojäniksillä on nimet ja toki ne kerrotaan myös kirjassa!

Jotta jännitys säilyisi, Seppänen kertoo kirjan loppupuolella useita esimerkkejä yrityksistä ja säätiöistä sekä niiden sopivasta myyntitavasta tai yhdistämisestä. Lopputulos on aina ollut se, että jotkut ovat rikastuneet, jopa huomattavasti. Häviäjänä on ollut tavallinen kansalainen palveluiden huonontuessa tai viime kädessä Suomen valtio joko verojen osalta tai joutuessaan maksamaan yhä enemmän yhä vähemmästä. Kirjan lopussa olevassa liitteessä on lueteltu kaikki nämä rikkaat tai omaisuutta jostakin haalineet – ihan omalla nimellään.

Suomen rikkaat ei ole vain luettelo rikkaista ja siitä, mitkä heidän veroäyrinsä ovat ja mistä heitä verotetaan ja mistä ei. Kirja on hyvä reportaasi siitä, miten Suomea on myyty hiljalleen muualle, samalla kun maahamme maksetut verotulot ovat tietysti pienentyneet. Tekijän teksti on helppolukuista ja selkeää, sitä on mielenkiintoista lukea ja mies on tehnyt taustatyönsä hyvin.

Suositeltavaa luettavaa jokaiselle köyhälle, joka miettii omien varojensa riittävyyttä edes kuukauden välttämättömyystarvikkeisiin. Syksyn parhaita taloustietokirjoja!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...