Heidi Silvan: Sutinasuodatin

Sutinasuodatin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lilli, Silja ja Oona pääsevät ysiltä. Edessä on vapauden kesä, mutta asiat saavat huonon käänteen heti koulun päättäjäispäivänä: Oonan poikaystävä Iiro nähdään kaulailemassa jonkun toisen tytön kanssa. Oonalla kun oli suuria odotuksia iltaa ja koulunpäättäjäisjuhlia varten – ehkä se olisi ollut juuri se ilta, jolloin Oona ja Iiro voisivat lähentyä fyysisesti. Seksi nimittäin kiinnostaa tyttöjä, ja etenkin se tuikitärkeä eka kerta.

Ihan yksinkertaista ensimmäisten seksikokemusten saaminen ei kuitenkaan ole. Oona menetti poikaystävänsä, Lillillä ja Siljalla ei ole tietoakaan poikaystävistä. Rantajuhlissa Lilli yrittää lähestyä Jyriä, mutta se jää epämääräisen nöyryyttäväksi yritykseksi. Tytöt keksivät paeta sydänsurujaan ja kotipuolen poikia Lillin mökille. Se on sopivan kaukana kaikesta ja vaikka Lilli muuta uskookin, muut ovat varmoja että siellä on myös kiinnostavia poikia. Ja kyllä – paikalliset mopopojathan sieltä löytyvät.

Mökille saapuu myös Jossu-täti, Lillin äidin sinkkuystävä, joka on vapaamielinen, reipashenkinen ja tietää yhtä jos toista pojista, miehistä ja sydänsuruista selviytymisestä. Alkukesä mökillä huipentuu läheisellä leirintäalueella vietettäviin juhannusjuhliin, joiden varaan tyttökolmikko laskee paljon.

Luvassa on siis kelpo paketti romanttista säätöä ja sutinaa. Tytöt ovat päämäärätietoisia ja innokkaita ja jatkuvasti pojat mielessä. Se tuntuu vähän yksioikoiselta, mutta toisaalta – olen saanut luotettavasti lähteistä tietää, että sellaistakin teinityttöjen elämä voi olla. Omakohtaisempaa kokemusta on teinipoikana olemisesta ja senkin puolen kuvaamisessa Heidi Silvan on mielestäni onnistunut oikein hyvin: pojat ovat paikoin autenttisen oloisesti pihalla reippaiden tyttöjen edessä.

Sutinasuodatin on hauska ja viihdyttävä kirja. Tyttöjen ystävyyssuhde on kuvattu hyvin ja aikuisille on kirjoitettu mainiot sivuroolit. Kepeää kesäistä romantiikkaviihdettä etsivälle kirja ajaa asiansa oivallisesti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...