Ulla-Lena Lundberg: Suureen maailmaan

Osta kirja itsellesi

Suureen maailmaan sijoittuu Ahvenanmaalle, josta on aina lähdetty maailmalle laivojen matkassa. Sen keskipisteessä ovat Eskilsin veljekset: levoton elämäntaiteilija Leonard, tyyni pappismies Isidor ja merikapteenikaksoset Richard ja Edvard.

Juonta tästä kirjasta on turha hakea. Suureen maailmaan kuvaa ajan kulkua tämän ahvenanmaalaisen suvun jäsenten ja muutaman ulkopuolisen näkökulman avulla.

Kirjan tapahtumat alkavat 1800-luvun loppuvuosista, Amerikasta jossa Leonard viettää vaellusvuosiaan. Kirjan lopussa ollaan 1930-luvun lopussa, jolloin suurten purjelaivojen aikakausi on tulossa päätökseen. Loppu konkretisoituu Ahvenanmaan ylpeyden, parkki Herzogin Cecilien, ajaessa karille.

Minulle selvisi vasta lukiessani, että Suureen maailmaan on toinen osa trilogiasta, jonka aloittaa Leo ja päättää Mitä sydän halajaa. Eipä se lukukokemusta haitannut, etteivät henkilöt olleet ennalta tuttuja. Juonenkäänteillä ei tässä niin merkitystä ole.

Ulla-Lena Lundberg kirjoittaa kauniisti, eikä suomennoksessa ole valittamista. Kirjan kiinnostavuus riippuu siitä, miten paljon Eskilsin suvun käänteet kiinnostavat. Omalla kohdallani se aivan houkuttelevin terä jäi puuttumaan ja osa vaiheista jätti kylmemmäksi. Parhaimmillaan Suureen maailmaan oli kuitenkin hieno kuvaus aikakaudesta, jota ei enää ole.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...