Niina Hakalahti: Sydänystävä

Osta kirja itsellesi

Minna ja Kaisa ovat olleet ystäviä lapsesta saakka ja heidän elämänsä ovat kulkeneet yhtä matkaa aina ammattiin saakka. Puolisotkin ovat tietysti kaverukset ja molemmat ovat tulleet äideiksi samaan aikaan, eikä muita ystäviä ole kuvioon juuri mahtunut.

Kuten monissa ystävyyssuhteissa, ystävyksillä on ollut omat roolinsa suhteessa, ja Kaisa on aina sanellut mitä seuraavaksi tapahtuu. Vähitellen Minnasta alkaa kuitenkin tuntua siltä, että ystävyys ottaa enemmän kuin antaa ja Kaisan kaikkitietävyys ja asioihin puuttuminen käy yhä useammin hänen hermoilleen. Toisaalta Minna ei oikein osaa elää ilman Kaisaakaan, ja kun Kaisa vielä alkaa puuhata muuttoa yhteiseen paritaloon, tuntee Minna olevansa ystävyytensä vankilassa. Samalla Minnalle alkaa selvitä, että ulkoisista kulisseista huolimatta ei Kaisankaan elämä ole aina niin täydellistä kuin tämä mielellään antaa ymmärtää.

Niina Hakalahden Sydänystävä kuvaa läheisen ystävyyssuhteen kiemuroita oivaltavasti, eikä pelkää ottaa esiin ystävyyden ikävämpiäkään puolia. Pelkkään ystävyyteen kirja ei kuitenkaan rajoitu, sillä oman osansa käsittelystä saa muun muassa urheiluhulluuteen puhumattomuutensa kätkevä aviomies, räjähdysherkkä teini sekä vanheneva äiti.

Sydänystävä on nopealukuinen ja vangitseva tarina melko tavallisesta arjesta. Hakalahti kuvaa monia arjen kipupisteitä lämpimän ymmärtäväisesti sortumatta suomalaisille kirjoille tyypilliseen inhorealismiin.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.