Patrick Morin: Sylvie et la forêt des Landes

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuvakirjassa kerrotaan Sylviestä, joka tulee loman ajaksi isoisänsä luokse ja haluaa kuulla tarinan lähellä sijaitsevasta metsästä. Isoisä ja Sylvie kävelevät metsässä ja samalla tyttö saa kuulla puista asiaa ja mitä tapahtuu metsän kasvatuksesta lähtien paperin tekemiseen asti.

Kirja oli todella mielenkiintoinen aikuisellekin lukijalle ja siinä tuli paljon uutta tietoa. Opin kirjasta myös uutta ranskankielistä sanastoa helposti, koska kuviin oli merkitty erikseen joitakin niissä esiintyviä asioita (esimerkiksi eläimiä ja työkoneita). Pidin kirjan piirroskuvituksesta: se oli värikästä ja riittävän yksityiskohtaista.

Kuvien joukkoon oli liitetty myös pari vanhaa valokuvaa, joka oli myös kiva lisä. Kirjassa riittää tutkimista useamman lukukerran ajaksi. On kuitenkin vähän sääli, ettei tätä ole suomennettu, kun nyt niin moni suomalaislukija jää kielen takia tietosisällöstä paitsi.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...