Timo Parvela: Ella ja kaverit menevät metsään

Ella ja kaverit menevät metsään

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En ole lukenut aikaisemmin Ella-kirjoja, mutta Timo Parvelan tyyli on muuten tuttu. Tämä on Ella-sarjassa jo 14. kirja, joten Ella on kavereineen kokenut jo monia seikkailuja. Uusi tulokas ei kuitenkaan ollut pahasti pihalla – henkilögalleria tulee kyllä hyvin tutuksi tästäkin kirjasta, vaikka ei aikaisemmin kavereita tuntisikaan.

On kesä, ja Ellan ja kavereiden opettaja on päättänyt pysyä erossa oppilaistaan kesän ajan. Kun on selvää, että kaikilla lapsilla on jo kesäohjelmaa, opettaja järjestää kesäleirin, jossa opetellaan tuntemaan luontoa. No, tietäähän sen, miten käy: kaikkien lasten kesämenot peruuntuvat ja he päätyvät opettajan kesäleirille.

Kesäleirillä on luvassa kohellusta, sekasortoa ja siinä sivussa vähän luonto-oppiakin. Läheiseltä joelta löytyy saukkoja, joiden rauha on uhattuna: paha rakennuttaja aikoo rakentaa metsän täyteen kesämökkejä. Alkaa kiivas taisto saukkojen ja luonnon rauhan puolesta!

Meno äityy täysin älyvapaaksi. Parvelan tiesin huumorintajuiseksi, eikä Ella ja kaverit menevät metsään petä. Naurussa on pitelemistä, myös aikuisella, kun opettaja joukkoineen suojelee luontoa. Hauska kirja – pitänee tutustua sarjaan enemmänkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...