Timo Parvela: Ella ja kaverit 4-7

Ella ja kaverit 4-7

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lapset ovat rakastaneet Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarjaa jo pitkästi yli 20 vuoden ajan, eikä ihme. Ella, Pate, Samppa, Tiina, Hanna, Tuukka ja heidän onnettomuusaltis opettajansa joutuvat niin kummallisiin kommelluksiin, että heikompaa hirvittää. Loppu on kuitenkin aina onnellinen. Ella ja kaverit 4-7 on nimensä mukaan yhteisnide sarjan alkupäästä, ja se sisältää kertomukset Ella ja lopettaja, Ella ja Pate, Ella ja Pukari sekä Ella yökoulussa.

Ella-kirjat on suunnattu juuri lukemaan oppineille lapsille, ja lyhyehköinä mukavasti kuvitettuina kirjoina ne siihen oikein hyvin sopivatkin. Parvelan koululaishuumori on kuitenkin sen verran harkiten ja hyvin kirjoitettua, ettei aikusellakaan lukijalla aika tule pitkäksi näiden kirjojen kanssa. Päin vastoin – on hauskaa lukea näitä ääneen lapselle, joka nauttii nokkelasta huumorista ja sopivasta kohelluksesta. Ja kaiken kohelluksen lomassa Parvela käsittelee myös ihan vakaviakin aiheita, kuten perhesuhteita ja koulukiusaamista, mutta aina niin, että kenellekään ei lopulta jää paha mieli.

Ella ja kaverit -sarja on ollut meillä tämän kesän hitti, sopivaa kohderyhmää kun kotoa löytyy. Olemme lukeneet nyt tähän mennessä pitkän sarjan seitsemän ensimmäistä nimekettä, ja eiköhän sitä kirjastoon pidä taas pian mennä. Iso suositus kaikille alakoululaisille!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...