Timo Parvela: Ella ja kaverit lapsenvahteina

Ella ja kaverit lapsenvahteina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ei opettajan suinkaan ollut tarkoitus Ellaa ja kavereita lapsenvahdiksi ottaa, vaan ensiluokkainen, parhaat mahdolliset arviot saanut virallinen lastenvahti. Opettaja kuitenkin unohtaa puhelimensa luokkaan ja kun lastenvahti soittaa, Ella ja kaverit vastaavat ja lopputuloksena lastenvahti jättää keikan väliin.

Niinpä Ella ja kaverit eivät voi muuta kuin karata koulusta varoittamaan opettajaa. Opettaja ei kuitenkaan oikein ymmärrä ja jättää lapsensa ja koiransa Ellan ja kaverien hoidettavaksi, koska se oikea lapsenvahtihan on tulossa kohta… Tästä saa alkunsa melkoinen farssi, kun Ella kavereineen yrittää löytää opettajan palauttaakseen tälle lapset ja koirat.

Ella ja kaverit lapsenvahteina on taattua Ella ja kaverit -laatua, kyllä Timo Parvela näitä osaa kirjoittaa. Luvut ovat lyhyitä ja napakoita, tapahtumat etenevät nopeasti ja saavat juuri sopivan hulluja käänteitä. Lapset nauroivat yhtenään ja kirjan huumori nauratti kyllä aikuistakin lukijaa.

Kirja on lyhyenpuoleinen ja teksti isoa ja selkeää, joten Ella ja kaverit lapsenvahteina sopii aloittelevalle lukijalle itse luettavaksi. Iltasatuna sen lukee muutamassa illassa. Tarina on itsenäinen, eikä edellytä aikaisempien osien tuntemusta; toki on eduksi, jos hahmot ovat jo tuttuja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...