Timo Parvela: Ella ja kaverit liemessä

Osta kirja itsellesi

Ellan ja kaverien opettaja kärsii vatsavaivoista, joita opettajan vaimo hoitaa erikoispirtelöllä. Opettaja ei pirtelöstä kuitenkaan piittaa, vaan juottaa sen oppilailleen. Pirtelöllä on yllättävä vaikutus: se tekee lapsista neroja.

Opettaja tietysti riemastuu huomatessaan kasvattiensa olevan huippuälykkäitä, varsinkaan kun ei itse ymmärrä pirtelön ja huikeiden oppimistulosten yhteyttä. Suuri saavutus kihahtaa opettajalla päähän välittömästi ja alkaa opillisen menestyksen riemujuhla. Kuten arvata saattaa, seuraukset ovat nolot.

Ella ja kaverit liemessä on melko ohkainen kirja, vajaasta sadasta sivusta ei pitkäksi aikaa luettavaa riitä. Sikäli kirja sopii mainiosti aloittelevien lukijoiden itse luettavaksi. Iltasatuna luettuna mukana on Parvelan tapaan annos aikuishuumoria aikuista lukijaa viihdyttämässä. Hupaisa kirja, mutta ei nyt ihan Parvelan parhaimmistoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.