Timo Parvela: Ella yökoulussa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun opettaja mainitsee sanan yökoulu, luokka haluaa tietysti heti päästä sellaiseen. Mutta opettaja ei kuitenkaan kestä kuulla koko sanaa, vaan alkaa sen kuullessaan aina laulaa “Lentävää kalakukkoa”. Lopulta luokka sitten pääsee yökouluun eikä se suju ihan ongelmitta, kun tämä luokka on kyseessä.

Onnistuneen huumorin kirjoittaminen on mielestäni vaikea laji. Timo Parvela on kuitenkin onnistunut siinä hyvin, koska Ella-kirjat ovat hauskoja. Välillä kirjat menevät jopa kunnon sekoiluksi, mutta ei tämä kirja. Parvela on onnistunut kuvaamaan hyvin erilaisia lapsia.

Tämä ja myös osa muista kirjoista on julkaistu helppolukuisten kirjojen Kirjava kukko -sarjassa. Se on yksi kirjojen puutteista, koska helppolukuiset kirjat eivät ole koskaan paksuja ja toivoisin kirjojen olevan pidempiä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...