Timo Parvela: Ella ja kaverit kansankynttilöinä

Ella ja kaverit kansankynttilöinä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ella ja kaverit haluaisivat kovasti leirikouluun, mutta vanhempainillassa käy ilmi, että heidän vanhempansa ovat yksimielisesti ajatusta vastaan. Opettaja pitää tietenkin taas oppilaidensa puolia, joten hän keksii keinon, jolla vanhem­pien päät voitaisiin saada kääntymään. Ongelma on siinä, että vanhemmat eivät ymmärrä lapsia, lapsuuden kokemusasiantuntijoita. Siispä sovitaan, että lapset opettavat viikon ajan vanhempiaan, ja sen jälkeen leirikouluasiasta äänestettäisiin uudemman kerran.

Timo Parvelan huippusuositun Ella ja kaverit-sarjan 31. nimeke Ella ja kaverit kansankynttilöinä on tuttua tilannekomiikkaa alakouluikäisille. Ella, Samppa, Pukari, Tuukka, Hanna, Tiina ja Pate pääsevät näyttämään kukin taitonsa luo­kanopettajina, ja melkoisen monipuolisia tehtäviä he vanhemmilleen keksivät­kin. Samalla päästään tutustumaan moniin aikuisiin sarjan hahmojen taustalla. Miksi Samppa on niin kiintynyt Batman-asuunsa ja äitiinsä, miksi Tuukka pel­kää meteoriitteja ja niin edellen. Mutta isoin kysymys on se, kuka varasti kaik­kien puhelimet ja miksi. Nopeatempoisessa kirjassa ei hengähdystaukoja juu­rikaan ole.

Ella ja kaverit kansankynttilöinä on sopivan lyhyt kirja lapsen itse lueskelta­vaksi tai parin illan iltasatuina kulutettavaksi. Mitään erityisen paljon uutta se ei sarjaan tuo, mutta siinäpä Ellan ja kavereiden viehätys piileekin: tuttua ja turvallista touhotusta. Jos sarjan muut kirjat ovat maistuneet, eiköhän tämä­kin ole varma osuma.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...