Timo Parvela: Ella ja kaverit mestarikokkeina

Ella ja kaverit mestarikokkeina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ellan ja kavereiden 2 ja puoli -luokka on joutunut opettelemaan omatoimisuutta, sillä opettaja on jäänyt pahasti koukkuun Australian Master Chef -ohjelmaan. Sattumien seurauksena porukka joutuu äkillisesti vastaamaan koko koulun muonahuollosta, mutta tavanomaisen sählingin sijaan nyt ystävyksillä onkin vakavampia ongelmia. Tiina ja Hanna ajautuvat avoimeen konfliktiin, ja kaikki kaverit joutuvat valitsemaan puolensa – paitsi eiväthän tällaiset maalliset murheet Patea koske.

Jo reilusti yli 20 osan edenneessä Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarjassa käsitellään tällä kertaa selvästi vakavampia aiheita kuin monessa muussa sarjan kirjassa. Ella ja kaverit mestarikokkeina keskittyy siihen, kuinka pienistä varomattomista sanoista voi kehittyä muhkea riita, joka ravistelee koko tiiviin ystäväjoukon rakenteita. Mutta kun katumapäälle lopulta päästään, maistuu sopu sitten sitäkin paremmalta.

Kahdeksanvuotiaan kanssa luettuna Ella ja kaverit mestarikokkeina on hyvää laatuviihdettä kuten koko sarja muutenkin. Mutta ehkäpä Ellan viisaat, katuvaiset sanat kaverusten poikkeuksellisen myrkylliseksi menneen viestienvaihdon jälkeen jäävät mieleen:

Enkä koskaan oikeasti sanoisi ääneen mitään niin kamalaa. En edes uskaltaisi, sillä en haluaisi nähdä miten sellaiset sanat satuttavat. Netissä kaikki on niin toisin. Siellä on pelkkiä sanoja, eikä niiden vaikutusta näe tai tule ajatelleeksi.

Hyvää lastenkirjaa etsivälle Ella ja kaverit mestarikokkeina on mainio vaihtoehto.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...