Timo Parvela: Ella ja kaverit mestarikokkeina

Ella ja kaverit mestarikokkeina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ellan ja kavereiden 2 ja puoli -luokka on joutunut opettelemaan omatoimisuutta, sillä opettaja on jäänyt pahasti koukkuun Australian Master Chef -ohjelmaan. Sattumien seurauksena porukka joutuu äkillisesti vastaamaan koko koulun muonahuollosta, mutta tavanomaisen sählingin sijaan nyt ystävyksillä onkin vakavampia ongelmia. Tiina ja Hanna ajautuvat avoimeen konfliktiin, ja kaikki kaverit joutuvat valitsemaan puolensa – paitsi eiväthän tällaiset maalliset murheet Patea koske.

Jo reilusti yli 20 osan edenneessä Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarjassa käsitellään tällä kertaa selvästi vakavampia aiheita kuin monessa muussa sarjan kirjassa. Ella ja kaverit mestarikokkeina keskittyy siihen, kuinka pienistä varomattomista sanoista voi kehittyä muhkea riita, joka ravistelee koko tiiviin ystäväjoukon rakenteita. Mutta kun katumapäälle lopulta päästään, maistuu sopu sitten sitäkin paremmalta.

Kahdeksanvuotiaan kanssa luettuna Ella ja kaverit mestarikokkeina on hyvää laatuviihdettä kuten koko sarja muutenkin. Mutta ehkäpä Ellan viisaat, katuvaiset sanat kaverusten poikkeuksellisen myrkylliseksi menneen viestienvaihdon jälkeen jäävät mieleen:

Enkä koskaan oikeasti sanoisi ääneen mitään niin kamalaa. En edes uskaltaisi, sillä en haluaisi nähdä miten sellaiset sanat satuttavat. Netissä kaikki on niin toisin. Siellä on pelkkiä sanoja, eikä niiden vaikutusta näe tai tule ajatelleeksi.

Hyvää lastenkirjaa etsivälle Ella ja kaverit mestarikokkeina on mainio vaihtoehto.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...