Colin Meloy: Sysimetsän valtakunta

Sysimetsän valtakunta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sysimetsässä on edelleen kaaos eri ryhmien välillä. Prue yrittää suorittaa tiedon puulta saamaansa tehtävää ja löytää leluntekijät, jotka herättävät henkiin prinssin.

Samanaikaisesti adoptoimattomat lapset yrittävät selviytyä hengissä teollisuusalueella ja toukoneito Zita suorittaa omaa tehtäväänsä. Pruen ystävä Curtis ryöväreineen on kadoksissa. Lapset yrittävät pelastaa metsän ja itsensä taistelemalla vallanpitäjiä vastaan.

Kirjassa on useampi erillinen yhteen kietoutuva juonikuvio ja mukana on muutenkin sen verran paljon kaikenlaista, että tiivistämisellä olisi saatu aikaan vielä toimivampi kokonaisuus.

Olen pitänyt trilogian edellisistä osista ja pidin tästäkin; kirja on laadukasta satufantasiaa. Luulen, että olisin pitänyt tästä vielä enemmän nuorempana. Teokselle on vähän vaikeaa antaa mitään tiettyä kohderyhmää; fantasian ystäville kirjaa sopii suositella ja yleensäkin nuorille lukijoille, muttei liian nuorille.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...