Ellen Strömberg: Syyhy

Syyhy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rebecka ei nuku, koska häntä kutittaa.

Rystyset, eivätkö ne kutiakin hieman? Tiedän että haluatte niiden syyhyävän, toivotte että ihoani kihelmöi jälleen, että se rankaisee minua, ja tiedän että jos nyt liikutan jalkaa liikaa, sekin alkaa kutista.

Rebecka kärsii syyhystään, joka alkoi keväällä, silloin kun se tapahtui, ja puhuttelee lukijaa kuin syyttäjää. Kirja kuvaa neljääkymmentä huonosti nukuttua ja kärsimyksentäyteistä yötä.

On selvää, että jotain traumaattista on tapahtunut, jokin on laukaissut Rebeckassa syyhyn ja syyttävän yksinpuhelun. Suhde vieressä nukkuvaan puoliso Mikaeliin kärsii, kun Rebecka potee masennustaan ja unettomuuttaan. Suhde äitiin tuntuu olevan jo valmiiksi omituinen. Avainasemassa vaikuttaa olevan samassa hoitokodissa työskentelevä Helena – mutta mitä oikein on tapahtunut?

Yö kerrallaan tarina avautuu ja lopulta lukijallekin selviää, mistä on kyse. Syyhy on riipivä matka ahdistukseen ja muihin mielenterveyden vaikeuksiin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...