Ellen Strömberg: Syyhy

Syyhy

Osta kirja itsellesi

Rebecka ei nuku, koska häntä kutittaa.

Rystyset, eivätkö ne kutiakin hieman? Tiedän että haluatte niiden syyhyävän, toivotte että ihoani kihelmöi jälleen, että se rankaisee minua, ja tiedän että jos nyt liikutan jalkaa liikaa, sekin alkaa kutista.

Rebecka kärsii syyhystään, joka alkoi keväällä, silloin kun se tapahtui, ja puhuttelee lukijaa kuin syyttäjää. Kirja kuvaa neljääkymmentä huonosti nukuttua ja kärsimyksentäyteistä yötä.

On selvää, että jotain traumaattista on tapahtunut, jokin on laukaissut Rebeckassa syyhyn ja syyttävän yksinpuhelun. Suhde vieressä nukkuvaan puoliso Mikaeliin kärsii, kun Rebecka potee masennustaan ja unettomuuttaan. Suhde äitiin tuntuu olevan jo valmiiksi omituinen. Avainasemassa vaikuttaa olevan samassa hoitokodissa työskentelevä Helena – mutta mitä oikein on tapahtunut?

Yö kerrallaan tarina avautuu ja lopulta lukijallekin selviää, mistä on kyse. Syyhy on riipivä matka ahdistukseen ja muihin mielenterveyden vaikeuksiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...