Turo Kuningas: Tähtipölyä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Turo Kuningas tuo tässä kokoelmassaan tarjolle 33 esseetä, jotka on aikaisemmin julkaistu Image -lehdessä sekä viisi uutta kirjoitusta. Hei, kyllähän te nämä kaikki muistatte? Tarjolla on siis pikaisia, lyhyitä luonnehdintoja henkilöistä tai asioista, jotka liikuttivat omalla tavallaan lähes koko maailmaa 1980-luvulla. Tarjontaa on muun muassa tv-sarjoista, politiikasta sekä ilman muuta musiikista ja urheilusta.

Kuningas palauttaa mieliin 1980-luvun todelliset kasvot, kirjaimellisesti. Osa esseistä on mustan huumorin sävyttämiä, hauskoja, satiirisia kommentointeja. Muutama oli tosin omasta mielestäni jopa ihan pikkuisen liian ilkeä – toisaalta, voiko tietyille julkimoille olla edes liian ilkeä näiden ihmeellisistä ja jopa omituisista tempauksista? Mukana on todella joitakin varsinaisia paperitähtiä, joiden jäljiltä löytyy enää vain tähtipölyä. Toiset taas mennä porskuttavat mistään välittämättä yhä edelleen.

Hupia ja myötähäpeää tästä ainakin riitti yhdeksi illaksi. Esseet ovat lyhyitä ja helppolukuisia. Lisäksi lopussa on selitysosio Kuka kukin oli. Itse nimittäin jouduin miettimään joidenkin henkilöiden tai ilmiöiden nimiä ja tekemisiä.

Suositeltavaa kaikille 1980-luvun ilmiöistä kiinnostuneille, populaarikulttuurista nauttiville sekä hieman ilkeähköistäkin kommenteista pitäville, jotka eivät vierasta mitään kulttuurin tai politiikan osa-aluetta.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...